BLOG

Bosszantóan gyakori hibák népszerű mobiloknál – OnePlus 2 és Xperia Z1

Mint tudjuk, ami elromolhat az el is romlik és nyilván nincs ez másként a használt mobiltelefonok esetében sem. Ráadásul vannak viszonylag klasszikusnak mondható meghibásodások, amik időnként már az új készülékeknél is előkerülnek, de több közülük csak az idő előrehaladtával derül ki. Mai bejegyzésünkben két népszerű, régebbi mobiltelefont vizsgálunk, az Xperia Z1-et és a OnePlus 2-t.

OnePlus 2

A kínai OnePlus telefonok gyenge pontja éppen szép megjelenésüket adó kijelzőjük. A OnePlus 2 esetében tipikusan a Home gomb elromlása jellemző, ami a valóságban nem gomb, hanem a kijelző egyik felületrésze. Ez igencsak bosszantó, mert a telefon kezelését alapvetően befolyásoló dologról van szó, még akkor is, ha fizikálisan használható marad a telefon. A probléma gyakran már az új készülékeknél is jelentkezett, de van, hogy az idő múlása hozza elő. A probléma szerencsére általában javítható, de egy OnePlus 2 kijelző csere akár több tízezer forint is lehet – ami a készülék értékével összehasonlítva már nem feltétlenül éri meg.

Ha használtan kerül kezünkbe egy készülék és korábban még nem volt dolgunk OnePlus mobillal, akkor az első hibák észlelésekor valószínűleg nem a készülék elromlásáról van szó. A OnePlus kezelése nem mindig azon a logikán alapszik, amit máshol megszokhattunk.

Xperia Z1

Lehet nem túl elegáns amikor az iPhone szerviz kis csavarhúzókkal esik neki a készüléknek, de azonnal megirigyli ezt az Xperia felhasználó, mihelyt öregszik a telefonja. Az Xperia sorozat kijelzője és hátlapja ragasztva van a középkerethez, ez a ragasztó pedig hajlamos elöregedni, így a készülék elveszíti cseppállóságát rosszabb esetben szét is válhatnak egymástól részei. Új ragasztó felvitelével a probléma megoldható bármelyik márkafüggetlen vagy Sony szerviz segítségével, de sajnos a száradási idő több óra is lehet.

Az Xperia Z1 másik, általában régebbi készülékeknél jelentkező hibája az akkumulátor púposodása, ami a mobil károsodását is okozhatja. Szerencsére ez egy viszonylag könnyen orvosolható probléma az akkumulátor cseréjével, ami amúgy is jót fog tenni korosodó készülékünk üzemidejének.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!