BLOG

Rikább ázsiai készülékek javítása (OnePlus 4, Realme C25Y, Ulefone)

Ha egy P Smart vagy egy P30 Lite LCD kijelzője megsérül, viszonylag könnyedén találhatunk akár gyári, akár független szolgáltatót, aki a javítást elvégzi. Bármilyen Huawei szerviz maximum néhány napon belül, a mobil javítás igaziból nem jelent különösebben nagy problémát. A hazánkban nem forgalmazott vagy ritkább modellek (ilyen a címben is említett OnePlus 4, a sorozat többi tagja, a Nord-ok pedig kifejezetten, sokkal kapósabbak voltak nála) esetében azonban sokszor falakba ütközhetünk. A hivatalos mobil szerviz nem feltétlenül vállalja el az olyan modellt, amivel elméletben nem találkozhatna. Ha el is vállalja, kérdéses, hogy van-e és ha igen mennyi időn belül hozzá gyári alkatrész. Az árról nem is beszélve.

Nem nagyon marad más választás, mint a kisebb szervizek, amiknek kapcsolati hálója nem korlátozott a gyári beszerzési lehetőségekre. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy akár utángyártott, akár bontott alkatrészeket is használhatnak a javítás során. Természetesen erről mindig tájékoztatják a vásárlót, gyakran választási lehetőség is adott az alkatrészeket illetően. A lényeg, hogy sokkal szélesebb lehetőségek állnak rendelkezésre a javítást illetően. A ritkább alkatrészek is néhány órán vagy rosszabb esetben 1-2 nap alatt beszerezhetőek.

Nem pusztán az alkatrészekről van azonban szó. Amíg egy gyári szerviz mindig meghatározott készülékekkel dolgozik, addig egy márkafüggetlennek mindenhez értenie kell. Elég nagy az esélye annak, hogy a technikus már találkozott azzal a ritkább modellel is, amivel kapcsolatban mi szorulunk segítségre. Sokkal nagyobb tapasztalatra tehetnek szert a márkafüggetlen szolgáltatók munkatársai a ritkább készülékeket illetően, mint a gyári technikusok. Egy nehezebb hiba esetén, egyáltalán nem mindegy, hogy volt-e már a szerelőnek a kezében a miénkéhez hasonló készülék.

Ha van választásunk, az már a jobbik eset. Több ázsiai, kifejezetten kínai cégnek nincs elérhető hazai szervizhálózata, így ha a netről rendelt jó árú telefon egyik alkatrésze felmondja a szolgálatot bajban lehetünk. Érdemes ilyenkor felhívni valamelyik jó hírű szervizt – mi a Mobee-t ajánljuk – akik tudnak abban segíteni, hogy hova érdemes a problémával fordulni.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!