BLOG

LG V10 – avagy egy korábbi csúcsmodell mit tudott?

Lassan 10 évesek lesznek az első LG V10 mobiltelefonok. Korábbi csúcsmodelleknél mindig érdekes kérdés, hogy mennyi ideig maradnak versenyképesek: egy régebbi felső kategóriás darab mennyi ideig veszi fel a versenyt használtan a következő generációs középkategóriás mobilokkal? Van amiben biztosan: az anyaghasználat mindig jobb a kínálat tetejére tervezett készülékeknél – és ez pont a használt piacon lehet érték.

A LG V10 egy 5, 7 collos Quad HD IPS LCD kijelzővel rendelkezett, korának megfelelően éles és élénk képet nyújtott. Érdekes kuriózum, hogy emellett egy másodlagos, kisebb kijelző is található volt a fő kijelző felett, ami gyors hozzáférést biztosított értesítésekhez és alkalmazásokhoz. Az, hogy ez a technológia később kikopott, mutatja, hogy nem igazán volt praktikus. A Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core processzorral szerelt készülék 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel rendelkezett, amit microSD kártyával lehetett bővíteni. További egyedi jellegzetessége a mobilnak két előlapi kamerája volt. Az egyik 5 megapixeles széles látószögű, a másik 5 megapixeles szuper széles lencse volt. A hátlapi kamera 16 megapixeles lencsét használt. Android operációs rendszerrel futott és kifejezetten jó hangminőséget biztosított. Víz- és porálló volt, valamint ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezett.

Jó összehasonlítási alapot ad a Vibe K5 Note, ami ugyanilyen korú középkategóriás telefon és néhány Lenovo szerviz kínálatában máig megtaláljuk. A mindössze egy évvel fiatalabb telefon megjelenése jóval egyszerűbb volt és mentes minden különleges újdonságtól. Ugyanakkor már majdnem ugyanazt tudta, mint a csúcsmodell. Körülbelül tehát 2-3 év kellett ahhoz, hogy az egykor kimagasló telefon belesimuljon a középkategória képességeibe. Ugyanakkor a használt ára sem sokkal magasabb. Egy LG V 10 ma alig kerül többe, mint egy sok tekintetben napjainkban már hasznavehetetlen Lenovo A536-os készülék. Minden felett elmúlik az idő, de az tény, hogy a jobb mobilokat valamivel tovább tudjuk korszerűen használni.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!