BLOG

Emlékek a múlt évtizedből: XA2 Ultra és A5000

A 2010-es évek közepének, végének két érdekes mobilja volt a Lenovo A5000 és a Sony XA2 Ultra. Amíg a Sony készüléke egy korábbi telefon felturbózott változata volt és a középkategóriát célozta, addig az A5000 tervezői inkább a strapabírást helyezték a középpontba. Ennek köszönhető, hogy hiába lesz lassan 10 éves a konstrukció, máig megfordulnak a darabok a Lenovo szerviz munkatársainak kezei között, nem a sok hiba, hanem alapvető karbantartás miatt. Nézzük meg kicsit közelebbről, mit tudtak ezek a mobiltelefonok.

5 évvel ezelőtt kifejezetten nagynak számított az XA2 Ultra 6 collos full HD kijelzője, amihez jó minőségű előlapi és hátlapi kamera csatlakozott. Kialakítása szép, igényes, nem a legolcsóbb műanyagok használatával történt, jól esett kézbe venni a mobilt. Ez volt a készülék fő vonzereje, másban nem tudott kimagaslót. Akkumulátora elfogadható volt, teljesítménye inkább közepes, átlagos.

A Lenovo A5000 a praktikumra hajtott rá 2015 táján. Kijelzője 5 collos IPS LCD volt, ami már akkor sem számított különlegesen jónak, inkább elfogadhatónak. 8 megapixeles hátlapil és egy 2 megapixeles előlapi kamerával rendelkezett, ami szelfizéshez rendben van, de szintén inkább az alapvető igényeket elégíti ki. Processzora szintén nem a játékokat támogatta, inkább a napi használatra volt megfelelő. Akkor mégis miben volt olyan jó ez a mobil?

Egyrészt abban, hogy ritkán romlott el, másrészt akkumulátora a korhoz és felszereltségéhez képest hatalmas volt, ami kimagaslóan hosszú üzemidőt biztosított használóinak. Belső tárhelye is 8 GB-os volt már akkor, amit tovább lehetett bővíteni microSD kártyával. Amíg a XA2 Ultra inkább a tinik próbálta kielégíteni, addig az A5000 az apukákét.

Garancián túli Lenovo javítás Budapest közel minden kerületében elérhető márkafüggetlen szolgáltatóknál. Régebbi telefonok karbantartására sokkal alkalmasabbak az ilyen üzletek, mint a hivatalos márkakereskedések. Ugyanezen a helyeken érdemes jó minőségű, masszív, régebbi mobiltelefonokat is keresnünk, ha vásárolni szeretnénk.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!