BLOG

P20 Pro vagy P30 Lite a jobb használt mobil?

A Huawei P20 Pro 2018 tavaszán került a boltokba, amit nagyjából egy évvel később követett a P30 Lite. Amíg előbbi magasabb kategóriát jelent, addig utóbbi újabbat. Klasszikus kérdés, hogy használt mobilok esetében mi számít jobban: a magasabb kategóriájú kialakítás vagy az, hogy újabb technológiával szerelték. Igazságot nem fogunk tenni, de támpontot adunk, hogy miért érdemes egyiket vagy éppen másikat választani.

Miért legyen a P20 Pro?

A P20 Pro kamerarendszere és processzora magasabb kategóriát képvisel és ezt nem ellensúlyozza az újabb technológia a frissebb modellnél. Akkumulátora is komolyabb, kialakítása nem csak masszívabb, de elegánsabb is: a fém keretet üveg hátlap egészíti ki.

Miért legyen a P30 Lite?

A P30 még most is olcsóbb és akkor is nagyjából ugyanazon igényeket elégíti ki 5 év távlatából, mint az eredetileg magasabbra pozicionált modellpárja. Megbízható középkategóriás mobil, aminek valóban gyengébb a kamerája és a processzora, de cserébe ugyanakkora RAM és tárhely (6 GB RAM, 128 GB tárhely) tartozik hozzá és szebb, nagyobb kijelző. A fém keret műanyagra silányul, a hátlap itt is üveg. Számíthat, hogy operációs rendszere eggyel frissebb kivitelű.

Huawei javítás, szervizelés szempontjából mindegy melyiket választjuk, alkatrészek – gyáriak és utángyártottak – széles választékban állnak rendelkezésre. Mindkét telefon megbízható, ha nincs rajtuk sérülés, akkor maximum egy akkumulátor csere miatt érdemes valamelyik Huawei szerviz felkeresését tervbe venni.

A P20 Pro strapabíróbb, masszívabb, jobb kialakítású készülék, de a mai igények felől közelítve tárhelye miatt nem fog nagyobb igényeket kielégíteni, mint a P30 Lite, ami így picit egyszerűbb kivitelben, de körülbelül ugyanarra alkalmas. Ma már a P20 Pro nem tekinthető zászlóshajónak vagy kiemelkedő képességű mobiltelefonnak, miközben a P30 még mindig vállalható középkategóriás. Félreértés ne essék, semmi baj a P20 Proval, sőt, kifejezetten szerethető készülék. Ugyanakkor a két készülék között árkülönbség is van a P30 javára, azaz a Lite olcsóbb, így szubjektív értékítéletünk alapján azt választanánk, ha ma mennénk be egy használt mobil kereskedőhöz.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!