BLOG

Ikonikus telefonok nyomában a Nokia 1 Plus és az Xperia Z sorozat

Két teljesen eltérő kategóriájú és célközönséggel rendelkező mobiltelefon bemutatásával készültünk a 2010-es évekből. A maga nemében mind a kettő újszerű kezdeményezés volt, amit siker koronázott.

A Nokia a mobiltelefonok hőskorának vezető márkája volt, majd az okostelefonok térhódításával lemaradt a versenyben. A 2010-es években számtalan próbálkozása volt a márkának felhalmozott hátrányának ledolgozására. Valljuk be, sokkal több kudarc kísérte ezt az időszakot, mint siker. A Nokia a kompakt, megbízható telefonjairól volt híres és ehhez próbált visszatérni, amikor egy egyszerű, strapabíró, letisztult és kifejezetten alacsony költségvetésű készüléket dobott a piacra 2019-ben. A Nokia 1 Plus a mindennapi alapfeladatoknak próbált megfelelni, kijelzője egyszerű, kis méretű volt, kamerája szelfizésre alkalmas, de minőségével nem próbálta meg kiváltani a hagyományos digitális fényképezőgépeket. Ma már akár 10 ezer forint körül is hozzáférhetünk egy használt darabhoz, ami potom összeget jelent. Ideális második telefonnak.

Az Xperia Z a 2010-es évek közepének sikerszériája, prémium anyagfelhasználása és megoldásai miatt a használt darabok még ma is keresettek a nem hivatalos Sony szerviz és kereskedések választékában. Az Xperia Z sorozat induláskor a legfrissebb Android verzióval érkezett, és a Sony saját felhasználói felülettel egészült ki, a frissítésekkel új funkciók is érkeztek. Nagy hangsúlyt fektettek a felhasználói élményre és a fényképezésre. Jó minőségű kamerák, az elérhető legjobb kijelzők és a mindezekhez szükséges RAM és tárhely is rendelkezésre állt. Az akkumulátor nem mindig bírta az összes funkció használatát, de idővel ezen is javított a Sony. Bizonyos tekintetben még úgy is megállnák a helyüket a mai piacon, hogy időközben eltelt 10 év – igaz, ma már ezek a tulajdonságok nem tartoznának a kimagasló erények közé.

Az Xperia Z sorozat 2013 és 2015 között tartotta lázban a mobilrajongókat. A Nokia az 1 Plusszal nem is tervezte, hogy letarolja a piacot, helyette remek belépő mobilt kívánt alkotni, amivel részben visszaszerezheti piaci elismertségét.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!