BLOG

Az elmúlt évtized népszerű kínai készülékei: OnePlus Nord, Huawei P20 Lite, Mi Max és a többiek

Az elmúlt évtizedben a kínai gyártók is sorozatban dobták piacra sláger készülékeiket, amiket várhatóan még hosszú időig fogunk a használt piacon is látni. Gondolhatunk itt a Huawei P8 Lite 2017 vagy P20 Lite modelljeire vagy a konkurens Xiaomi Mi Max vagy Mi 9 Lite készülékeire. A “kisebb” gyártók, mint az OPPO, a Realme vagy a magasabb kategóriában próbálkozó OnePlus is rendre felhívja magára valamilyen újítással a figyelmet – a 2020-as év egyik legjobb terméke a OnePlus Nord volt.

Minek köszönhetik gyors sikerüket a kínai gyártók? Elsősorban remek ár-érték arányuknak. Megfizethető és aránylag megbízhatóan működő készülékeket dobnak sorozatosan piacra. Az innovációk terén is gyorsabban reagálnak, mint vetélytársaik, így ha nem is mindig teljesen kiforrott formában, de hamar megjelennek az újítások már a középkategóriás modelleknél is. A kínai telefonok általában erős hardverrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az alkalmazások sima futtatását és a többfeladatos használatot, ez pedig igencsak vonzóvá teszi őket a fiatalabb korosztály körében.

Rendkívül széles választékkal és megjelenéssel vannak jelen a piacon. Gyakorlatilag nincs olyan igény, amire ne tudnánk ajánlani egy kínai készüléket. A Xiaomi innovatív megoldásaival és jó minőségű kameráival hódít, az OPPO erős teljesítmény mellett a megjelenésre koncentrál, a OnePlus az idősebbekre optimalizál, míg a Realme a fiatalabbak igényeire fókuszál. A Huawei termékeinek minőségével emelkedik ki (bár az amerikai szankciók ebben a tekintetben picit megtépázták hírnevét). Mindehhez erős és nagyon célzott marketing tartozik, ami hatékonyan éri el a specializált célközönséget Európában is.

A felhasználók támogatása is megfelelő. Magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, leírásokkal és gond esetén háztól-házig küldött javított készülékekkel van jelen Magyarországon a hivatalos Huawei szerviz. Gyári, hivatalos Xiaomi szerviz is elérhető az ország összes nagyvárosában, míg a kisebb gyártóknak legalább Budapesten van fizikai üzletük.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!