BLOG

Tudja-e azt egy újabb középkategóriás LG, mint amit az Xperia XA Ultra tudott 5 éve?

A 2020-ban piacra dobott LG K61-et vetettük össze az először 2016-ban megjelent Sony Xperia XA Ultra készülékkel. Az, hogy a prémium kategóriás készülékek felszereltsége magasabb és jobb az anyaghasználatuk (minőségi hátlap, szebb kivitel), nyilvánvaló, de kíváncsiak voltunk arra milyen tulajdonságokban győz az újabb, de középkategóriás LG, a régebbi, de prémium termékként bemutatott Sony ellen.

Kijelző

Mindkét készülék nagyon hasonló adottságú és méretű IPS LCD érintőképernyővel rendelkezik, de a fiatalabb LG-nek valamivel jobb a felbontása. LG K61 – Sony Xperia XA 1-0.

Kamera

Az LG K61 négy hátlapi kamerával rendelkezik, míg az idősebb Sony csak eggyel. A hátlapi kamera felbontása jobb az újabb készüléknél, de az előlapra a Sony már 2016-ban is olyan kamerát szerelt, mint amit az LG 2020-ban. Ezzel együtt is 2-0.

Teljesítmény

Mind a két készülék MediaTek Helio processzorral működik, bár nyilván nem ugyanazzal. A Sony 3 GB RAM-mal, míg vetélytársa 4 GB RAM-mal került a boltokba. Ha kapufáról becsorgó módon is, de ismét az újabb középkategóriás telefon szerezte a gólt és vitte a pontot: 3-0

Tárhely

Mind a két telefon tárhelye bővíthető microSD kártyával. A Sony készülékének 16 GB-ról, a LG-készülékének ugyanakkor már 64 GB-ról indul ez a bővítés. 4-0

Akkumulátor

Az LG K61 egy 4000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, míg a Sony Xperia XA csak 2700 mAh kapacitásúval. Sima lett a gyors összehasonlítás vége. 5-0

Azért jegyezzük meg, hogy ha egy hasonló korú és kategóriájú telefonnal vetnénk össze az Xperia-t, mondjuk egy LG V10-zel, akkor döntetlenhez közeli eredmény születne. Nem a Sony ennyivel gyengébb, hanem ennyivel fejlődik a technika. Egy LG szerviz kínálatában összevethetjük a prémium tulajdonságokkal is rendelkező 2015-ös V10-et a K61-gyel, és mindenben a középkategóriás, de újabb telefon fog győzni.

Ami közös mindhárom említett készülékben, hogy garanciájuk vélhetően már lejárt, így szervizelésüket egy márkafüggetlen mobil szerviz tudja legjobb minőségben ellátni, ahol az elöregedő alkatrészek és az akkumulátor cseréje után még sokáig üzemképesek lesznek.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!