BLOG

Legnépszerűbb mobilok javítása a Nokia 2.1-től az Apple telefonokig

Használt telefonunkkal nem feltétlenül érdemes hivatalos márkaszervizhez fordulnunk, ha annak garanciája már lejárt. A gyári iPhone szerviz – de nyugodtan hozhatnánk más példát, a Xiaomi szerviz szolgáltatásaira is éppúgy igaz ez, mint az Apple-ére – nem tud minőségben és árban kedvezőbb lehetőséget kínálni a márkafüggetlen szolgáltatóknál.

Miért jó választás egy független szerviz? Jóval rugalmasabban tud eljárni mivel nem kötődik egy adott márka szigorú előírásaihoz. Alacsonyabb áron tudnak dolgozni, a gyári alkatrészek mellett – az ügyfél kívánságának megfelelően – utángyártott darabokat is tudnak használni. A gyári szervizközpontok leterheltek, gyakran földrajzilag is távol helyezkednek el, míg a legtöbb javítás a márkafüggetlen szervizben néhány óra alatt elkészül. A sokféle mobiltelefon javítása és karbantartása szélesebb körű tapasztalatot igényel, ami növeli a technikusok látókörét. Nem utolsó sorban ha két külön márkájú telefon van a családban vagy cégben, nem kell másik műhelyt keresni a javításokhoz.

Mindegy, hogy egy Nokia 2. 1, egy Mi Max vagy valamilyen Galaxy lapul a zsebünkben, idővel szükség lehet karbantartásra, kopó, elöregedő részek cseréjére, ami jóval gazdaságosabb és gyorsabb egy független szerelőnél, mint az eredeti gyárinál. Például egy Xiaomi javítás Budapest esetében úgy néz ki, hogy a hivatalos szerviznél előbb online kell érdeklődni, megvárni a visszahívást, ennek fényében valahova postázni a mobilt, ahol javítják valamennyi idő alatt, majd fizetés után visszakapjuk. Egy átlagos alkatrész cseréjénél ez körülbelül 20 ezer forint lesz és nagyjából egy hét. Vagy fogjuk Mi 4 készülékünket, bemegyünk a Corvin köznél egy szervizbe, ahol pár óra alatt és durván 15 ezer forintból megússzuk ezt. Megint nem a Mi hivatalos szolgáltatása van a célkeresztben, nem lenne jobb a helyzet, ha egy Nokia 2. 1 -gyel kellene ugyanezt a kört végigjárni.

Ráadásul – ne szakadjunk el a fenti példától – akár a Nokia 2. 1 akár valamelyik Mi telefont vesszük alapul, a legtöbbször könnyen, cserével javítható részük romlik el a gyakori használat miatt: rakoncátlankodik a töltőcsatlakozó, karcos a kijelző, vagy elhasználódott és gyorsan merül az aksi. Ezekért nem érdemes köröket futni a márkaképviselettel a garancia lejárta után.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!