BLOG

Lenovo Vibe Z és egyéb ritkaságok szervizelése

Apple telefont az iPhone szerviz, Huawei készüléket Huawei szerviz, Samsung mobilt pedig a Samsung szerviz szerel, mi sem egyszerűbb. De mi a helyzet azokkal a mobiltelefonokkal, amiknek itthon nincs márkaszervizük, esetleg van szervizük, de az adott típus sosem került itthon forgalomba? Mi a helyzet akkor, ha már megszűnt a márka? Nem kell feladni a reményt, van ahol gyakorlatilag mindennel foglalkoznak.

Sok ilyen telefon van hazai kezekben is, különösen az EU-s vámszabályok szigorítása előtt lehetett egyszerűen és olcsón hazánkban nem forgalmazott készülékekhez jutni. A Lenovo Vibe Z család is sokáig csak így volt beszerezhető és most se könnyű más módon rátalálni. Még akkor sem, ha a Vibe Z elnevezés helyett K910-re próbálunk keresni, ami a gyakorlatban ugyanaz a készülék. Mit tegyünk akkor ha ott lapul a zsebünkben a Vibe Z, de valami nem működik tökéletesen, hova fordulhatunk?

Nyilván próbálkozhatunk a hivatalos márkaképviselettel, de egy Kínából futárral behozott telefon esetében gyaníthatóan minden más megoldás gyorsabb és hatékonyabb lesz. Nem fognak nyíltan elküldeni minket, csak adnak egy irreális javítási díjat. Ehelyett választhatunk egy olyan márkafüggetlen szolgáltatót, akik évtizedes tapasztalattal és széles beszállítói körrel rendelkezik. Az ilyen szervizek meglepően sok alkatrészt tartanak a kevésbé népszerű készülékekhez is. Ha pedig nincs alkatrész, de beszerzése nem fizikai lehetetlenség, akkor néhány napon belül megoldják azt is.

Maradjunk példánknál a Vibe Z, mondjuk 2014-es kiadásánál, ami még nem volt hazánkban forgalomban. Egy Corvin közi szerelőnél akkumulátor és a különböző vezérlő gombok azonnal rendelkezésre állnának, miként a töltőcsatlakozót is tudnák egy órán belül cserélni. A hangszórók sem okoznának problémát, egyedül a kijelzőre kellene várni néhány napot. Szerelési díjjal és alkatrész árral együtt se hagynánk ott több, mint kb. 15-20 ezer forintot.

Összességében tehát nem kell félni ezektől a típusoktól sem, csak megbízható márkafüggetlen szervizt kell keresni az esetleges javításokhoz, ami Budapesten biztosan adott, de a legtöbb vidéki nagyvárosban is rájuk lelhetünk.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!