BLOG

Megfizethető alkatrész használt mobilhoz – hol keressük?

A mobiltelefonok általában gyorsabban veszítik el kereskedelmi értéküket, mint amilyen mértékben csökken használhatóságuk. Egy 5-8 éves készülék eredeti árának töredékét éri, miközben gyakran még teljesen alkalmas arra, hogy kielégítse a felhasználói igényeket. Ugyanakkor egy ilyen korú telefonnak szüksége lehet szervizelésre és néhány új alkatrész beszerzése is indokolt lehet. Ha nem szeretnénk sokkal többet a telefonra költeni, mint amennyit ér, de nem akarjuk kockáztatni készülékünk épségét, akkor érdemes egy márkafüggetlen szervizhez fordulni.

Jellemzően a gyakran használt csatlakozók, gombok sérülhetnek és szorulhatnak cserére. A népszerű készülékekből a legtöbb alkatrész a jobb szervizekben azonnal rendelkezésre áll és egy csere nem csak megfizethető, de akár a helyszínen meg is várható. A régebbi típusok esetében is néhány napon belül biztosan elérhető a szükséges alkatrész. Amire még minden bizonnyal szükségünk lehet egy ilyen korú mobiltelefon esetében az az akkumulátor csere, esetleg a szoftver frissítés.

Mindez kisebb vagyonba kerülhet egy hivatalos iPhone szerviz meglátogatásakor, miközben egy hozzáértő viszonylag gyorsan és egyszerűen képes megoldani a problémát. Szinte mindig van mód az eredeti gyári alkatrész és utángyártott (de szintén garanciális) változat beszerelésére is. Sok márka esetében nem is igazán léteznek márkaszervizek, például egy hivatalos Huawei szerviz nem kereshető fel csak úgy, hanem a cég honlapján kell megrendelni a javítást. Ha nem szeretnénk egy robottal beszélgetni vagy macerásan intézni egy máshol gyorsan orvosolható apró problémát, akkor mást kell választanunk megoldásként.

A legtöbb márkafüggetlen szerviz foglalkozik a hazánkban kapható típusokkal, sőt olyanokkal is, amik Magyarországon nem kerültek forgalomba. Ha olyan szolgáltatót választunk, ami már több éve, akár évtizede is kínálja szolgáltatását, biztosak lehetünk a munka minőségében is. Mivel a szervizek között a verseny erős, hosszú ideig csak megbízható vállalkozás tud fennmaradni.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!