BLOG

Mit jelent a Plus és az S a mobiltelefonok nevében?

Minden mobilgyártó saját fantázianevekkel és számokkal jelzi készülékeit. A megszállottak számára logikus – vagy minimum megszokott – jelölések teljesen idegenül hatnak a laikusok számára.

Itt van például az LG K50 S nevű készülék. Azt talán sok magyarázatot nem érdemel, hogy az LG a márkajelzés, bár azt lehet már kevesebben tudják, hogy ez két betű a Lucky és Goldstar neveket jelölik, az első szó egy vegyipari cég elnevezése, csak a Lak Hui koreai név helyett kerestek valami könnyebben eladható változatot a nagyvilág számára. A második ugyanezen cég elektronikai leányvállalata, ami hallgatva a marketingesekre nem Geumseong néven hirdette magát Koreán kívül. A K egy sorozat jelölése, hogy miért K, jó kérdés, de minden K sorozatbeli készülék felső-középkategóriás darab kiemelkedően jó fényképezőgéppel. Az S arra utal, hogy ugyanezen tulajdonságokkal létező alapkészüléknél kisebb méretű mobillal van dolgunk. Ez fontos lehet, egy online LG szerviz és kereskedés meglátogatásakor, nehogy rossz méretű tok vagy üvegfólia kerüljön kosarunkba. Hagyományos LG szerviz Budapest területén több is található: választhatjuk a hivatalos márkaképviseletet és független szolgáltatókat egyaránt.

A Plus az S-hez hasonló logika mentén kerülhet a mobil nevének végére. Itt nem a méretet jelöli, hanem a szolgáltatások és képességek bővített mivoltát. Előfordul, hogy a sima és a Plus verzió egyszerre kerül forgalomba, de az is gyakori, hogy új telefon fejlesztése helyett a Plus jelzi a valamivel újabb generációját ugyanazon készüléknek. Ez a megoldás jellemző az Appelre, így egy iPhone szerviz és kereskedésben ezért lehet ránézésre két teljesen azonos mobil között jelentős árkülönbség: az egyik a valóságban újabb és többet is tud. Hasonló tartalma van a Pro és Max jelölésnek. (Illetve ha valamiből jó sok verzió készült, akkor ezeket lehet halmozni és lehet Pro Max is egy készülék. ) Néhány márka esetében – ilyen a Samsung – a Plus szó helyett csak egy 3 jelet láthatunk a készülékek nevében. Az okosóra jelöléseknél ugyanezt a funkciót látja el a Plus szó.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!