BLOG

Huawei P40 Pro vagy OnePlus 9 Pro – melyik kínai mobilt válasszam?

A Huawei P40 Pro és a OnePlus 9 Pro két kínai gyártó néhány évvel ezelőtt megjelent csúcskategóriás mobilkészüléke, ami még újonnan, de már használtan is elérhető a hazai piacon. Természetesen mindkét készülék egy sorozat legújabb tagjaként jelent meg tovább fejlesztve olyan korábban népszerű darabokat mint az 1996-os OnePlus 2 vagy a bő évtizeddel később megjelent P30.

Huawei P40 Pro egy igazán jó telefon, ami igazán rosszkor került a piacra. A Huawei 2020-ban elveszítette Google licencét így a P40 Pro sem kapta meg a Play-szolgáltatást. Természetesen sok applikáció kompatibilis a Huawei saját rendszerével, de messze nem mindegyik, ami hatalmas hátrányt jelent: ebben az árkategóriában nem szeretnénk ilyen kompromisszumokat kötni és elveszíteni korábban letöltött alkalmazásainkat.

Ha már a fekete levessel kezdtük a P40 Pro kapcsán, akkor másodjára emeljük ki azt, amiben viszont könnyen előzi versenytársait. Ezek pedig egyértelműen a készülék fotós képességei. Minőségi optika, szinte már feleslegesen jó felbontás és remek funkciók, amiket a nem csak megjelenésében szép, hanem tulajdonságait tekintve is remek kijelző csak tovább emel.

A OnePlus talán legnagyobb hátránya maga a márka: hiába tud a készülék mindent, a felső kategóriás eszközöknél jobban számít a bizalom és ez sok esetben még nincs meg a kínai gyártó felé. Ezért a pénzért vehetünk olyan mobilt, aminek márkája évtizedek óta bizonyít az európai piacon.

A One Plus 9 Pro kijelzője könnyedén felveszi a versenyt a Samsung vagy akár az Appel versenytárs termékeivel, de hardver tekintetében van némi lemaradása. A mobil ultraszéles kamerájának minőségére szintén nem lehet panasz.

Használt készülék esetében mindig fontos kérdés a szervizhálózat is. Létezik hivatalos OnePlus szerviz Budapest területén, de a Huawei készülékeihez hasonlóan majdnem mindegyik márkafüggetlen kereskedés és műhely foglalkozik velük. A kínai készülékek esetében a javítás általában barátságosabb árfekvésű, nem fogunk akkora összegekkel találkozni mint egy iPhone szerviz számláján.

Ha a két készülék közül kellene dönteni, akkor a Google Play hiánya az egyetlen – de adott esetben igen fontos – tényező, ami miatt a One Plus készülékét választanánk, a P40 Pro egyéb összevetésben előnyösebbnek tűnik.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!