BLOG

P9 Lite, Galaxy A5 vagy iPhone 7 – Hol javítják 5 éves telefonom?

P9 Lite, Galaxy A5, iPhone 7 mindegyike a 2010-es évek közepén, annak második felén került először a boltokba, így a népszerű modellek lassan 5-7 évesek is lehetnek, lejár garanciájuk, miközben várhatóan egyre több probléma adódhat velük. Jogosan merülhet fel tehát a kérdés, hol érdemes javíttatnunk őket.

A felsorolásból kicsit kilóg az Appel telefon, mivel a 7-es modellt hosszabb ideig lehetett újonnan is beszerezni, így a fiatalabb darabokkal még iPhone szerviz felkeresése ajánlott a jótállás megőrzéséért. P9 Lite azonban már aligha akad, ami garanciális, így választhatjuk az egyszerűbb, gyorsabb és általában olcsóbb márkafüggetlen mobilszervizeket.

Egy idősödő P9 Lite – de mondhatnánk más hasonló korú telefont is – a folyamatos és gyakori igénybevétel miatt megérhet egy akkumulátor cserére (ez nem is olyan egyszerű, mivel az akkumulátor alapvetően nem kivehető), kijelző javításra, a hangszóró vagy éppen a csatlakozók cseréjére. Az idővel lassuló telefonok problémáját jellemzően egy szoftver frissítés orvosolja. Ezek a problémák tehát jellemzően nem abból adódnak, hogy a készülék rossz minőségű lenne vagy valamilyen erős fizikai behatás miatt sérült volna: egyszerűen csak a használat miatt “kopnak” alkatrészei.

A megbízható szervizek képzett munkaerőt alkalmaznak és hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek. Ne fogadjunk el számla nélküli szolgáltatást, ahol az elvégzett munkáért nem vállalnak garanciát. Ha van rá módunk a szervizben győződjünk meg arról, hogy a készülék a javítást követően megfelelően működik. A legtöbb meghibásodás néhány óra alatt megoldható, így ha személyesen visszük be a szervizbe készülékünket, megvárhatjuk a műveletet vagy valahol a közelben elvégezhetünk néhány halogatott ügyintézést esetleg bevásárlást. A jobb szervizekbe futárral is elküldhetjük javítandó készülékünket, ha személyesen nem tudjuk felkeresni azt. Ebben az esetben a szállítással együtt számolhatunk 3-4 napot a javításra, egyben felértékelődik saját korábbi tapasztalatunk vagy más felhasználók értékelése a szervizről, mivel a helyszínen nem tudjuk tesztelni a javított mobilt.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!