BLOG

Érdemes-e javítani LG K4 (2017) telefonomat?

Az LG K4 (2017) egy korábbi belépőkategóriás okostelefon kissé frissített változataként került a piacra 2017-ben. Minden tudott, amit muszáj volt tudnia egy új telefonnak, de annál nem sokkal többet. A nem túl stramm műanyag ház kissé elavult, ugyanakkor jól kipróbált és meglepetésektől mentes megoldásokat takart. Az LG K4 (2017) már újkorában sem volt a technika csúcsa, napjainkra pedig teljesen elavultnak tekinthető, kijelzőjének alacsony felbontása mellett is kifejezetten lassú a készülék. Nem is csoda, hogy használtan nem igazán lehet sehol LG K4 (2017) mobilt vásárolni.

Mi a helyzet, ha valakinek éppen ilyen telefonja van és igényeinek megfelelően működik vagy csak éppen szereti a kellemes tapintású, nem igazán koszolódó és kopó, matt, csíkos hátlapú, könnyű telefont? Megéri még javítani a készüléket, egyáltalán megoldható még a szervizelés? Utóbbira a válasz igen, nyilván ne egy hivatalos iPhone szerviz felé vegyük az irányt a készülékkel, hanem egy régi, bevált, minden típusú készülék nyűgét-baját ismerő márkafüggetlen műhelybe. Megéri-e javítani? Hát, az attól függ mennyire szeretjük a készüléket.

Vegyük akkor az anyagiakat és a lehetőségeket. Egy szuper állapotban lévő darab értéke sem haladja meg a 20 ezer forintot ez nagyjából megegyezik azzal az összeggel, amennyiért a kijelzőjét újra lehet cserélni. Ha a gyorsaságán vagy a telefon készenléti idején szeretnénk javítani, az még megoldható ennél olcsóbban. Egy szoftveres javítás hozzávetőlegesen 4000 forintba kerül, egy gyári minőségű akkumulátor ára körülbelül 9000 forint. Ha egy-egy gomb rakoncátlankodik, azt gombonként 7000 forintért lehet cserélni, és ugyanennyiből jön ki a töltőcsatlakozó javítása is. A legtöbb javítás néhány óráig eltart, de mint látjuk megoldható. Összességében ha szeretjük a készüléket, elégedettek vagyunk vele és nincs komolyabb baja, csak apróbb hibák, akkor érdemes megjavíttatnunk a K4-es mobilunkat, de ha már a kijelzővel van gond, akkor inkább próbálkozzunk adataink kimentésével amíg lehet és keressünk egy újabb darabot.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!