BLOG

Melyiket vegyük használtan: LG G4c vagy Huawei P8 Lite

Lassan 8 éve, hogy a piacon megjelent az LG G4c és a Huawei P8 Lite, de még mindig a használt piaci meghatározó darabjai a készülékek. Újonnan már egyik sem beszerezhető, de márkafüggetlen boltokban, LG és Huawei szerviz és használt mobil kereskedőknél még akad belőlük példány.

A P8 Lite Android operációs rendszerrel működő 4G-s készülék. 5 collos, 16m (24 bit) színárnyalat számú, IPS, 720×1280 pixeles érintőképernyővel készítették. A mobil 143x71x8 mm méretű és 131 gramm tömegű. Kamerája 13 megapixeles felbontású képek készítésére alkalmas. Minimum memóriája 2000 MB, háttértára 16 GB. Akkumulátora fix, Li-ionos. A készülék kifejezetten előnyös tulajdonsága, az akkumulátor erőssége, 11 óra beszélgetési időt biztosít. Kettő SIM kezelésére alkalmas. Kifejezetten olcsó készülék, a fővárosban 15 ezer forint körül már hozzájuthatunk, vidéken az ára 30 ezer forint körül kezdődik.

Az LG G4c szintén Android operációs rendszerrel működik, de még a 3G-s családba tartozik, kijelzője gyakorlatilag megegyezik vetélytársáéval. Az LG G4c valamivel vaskosabb (140x70x11 mm) és nehezebb (136 g). Kamerája 8 megapixeles felbontású képek készítésére alkalmas. Minimum memóriája 1000 MB, háttértára 8 GB. Az LG G4c Li-Ion akkumulátora cserélhető, de messze nem olyan erős, mint a P8 Lite fix akkumulátora. Egy SIM kezelésére alkalmas. Használt ára 50 ezer forint körül alakul.

Az LG megbízhatóbb, jobban megbecsült márka, mint a Huawei ezért annak ellenére, hogy a készülék paraméterei gyengébbek, a használt piacon magasabb áron szerezhető be. Ugyanakkor a P8 Lite egy nagyon népszerű készülék volt, jó adottságokkal és éppen ezért a másodlagos piacon is nagyobb a kínálat belőle. A használt darabok ára és leharcoltsága erősen változó. Ha megbízható forrásból szerezzük be, akkor a Huawei készüléke olcsóbb és többet tud, mint az LG.

Meghibásodásuk esetén a fenti vagy más régebbi készülékek is gyakran javíthatóak, ekkor nem kell hivatalos Sony, Samsung, LG, Huawei vagy iPhone szerviz, mert a gyári garancia már rég nem érvényes rájuk. Válasszunk megbízható és bevált márkafüggetlen szervizt.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!