BLOG

Sérült, használt telefonok szervize

Megsérült az Xperia XA1 kijelzője vagy a Xperia Z1 Compact töltőcsatlakozója és a Sony szerviz már nem foglalkozik a cseréjével vagy irreális áron tudna csak segíteni? A hivatalos Samsung szerviz csak lassan és drágán tudná javítani leejtett készülékünket? Nem kötöttünk rá biztosítást vagy az az adott esetre nem érvényes? Tényleg megéri több tízezret vagy akár százezres tételt fizetni azért, hogy a telefon jótállása egy esetleges későbbi garanciális sérülés esetén érvényesíthető legyen? Nem mindig, a sérült telefonok esetében mindig megfontolandó a gyors és költséghatékony szervizelés, amit jellemzően egy márkafüggetlen szolgáltató tud nyújtani.

Két fix kérdés ilyenkor mindig felmerül: biztosan elveszik-e a garancia és ugyanolyan minőségű lesz-e a javítás?

Fontos tudni, hogy sem a kereskedők sem a gyártók nem támaszthatják a jótállás feltételéül azt, hogy csak márkaszervizek érhetnek hozzá készülékünkhöz. Ha egy független szerviz tesz bármit a mobilunkkal, az nem jár automatikusan a garancia elvesztésével. Ugyanakkor az sajnos igaz, hogy az esetek többségében veszélybe kerül a garancia, mivel a gyártók előírhatják a javításkor alkalmazandó technológiákat és felhasznált anyagokat. A kisebb szervizek jelentős része ezen előírásokat nem tudja és nem is akarja teljesíteni és a gyártók is arra törekednek, hogy minél kevesebb független szolgáltató legyen erre képes.

A javítás minősége két tényezőtől függ: a szakembertől, aki a javítást végzi és a beépített anyagoktól. Ha gyári alkatrészt szereltetünk készülékünkbe az ugyanolyan jól fog működni akkor is, ha a márkaszerviz szereli be, mint ha egy független szolgáltató tenné ezt. Nem feltétlenül a gyári megoldások a legjobbak. Előfordul, hogy a gyári minőségbiztosítás előírásai felülírják a racionalitást és használt telefonokon is olyan költséges műveletek elvégzésével engedik csak a szervizelést, ami miatt nem éri meg azt elvégezni. Ilyenkor nem csak a készülék csere az egyetlen lehetőségünk, mindig érdemes megkérdezni egy független szervizt, tud-e valamilyen alternatív megoldást. Az esetek többségében tud, a készülék működni fog és indokolatlan költségekbe sem kell vernünk magunkat.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!