BLOG

5-6 éves Xiaomik: Mi A1 (5X) vagy Mi 6 lehet jobb választás?

2017-ben mutatta be a Xiaomi a középkategóriás Mi A1 (5X) és a prémium ügyfeleket célzó Mi 6 készülékeit. A hazai piacon kicsit késve megjelenő készülékek mostanában jelentek meg a másodlagos piacon. Egy 5-6 éves mobil mindenképpen elavultnak számít, de egy hozzáértő Xiaomi szerviz kis felújítás után remekül és évekig jól működő készülékeket tud belőlük még varázsolni.

Mindkét telefon megjelenése régimódinak hat, mivel előlapjukat nem fedi teljesen az érintőképernyős kijelző. Kialakításuk ettől függetlenül tetszetős, masszív, tartós anyagokból készült. Az olcsóbb, középkategóriás Mi A1 (5X) kijelzője 5, 5 collos, míg az egykori prémium kategóriás modellé valamivel kisebb – 5, 1 collos – de jobb felbontással rendelkezik és élesebben képes a képeket megjeleníteni. Mindkét mobiltelefon IPS LCD kijelzővel rendelkezik, amit javítani tud az iPhone szerviz.

A Mi A1 (5X) készüléket egy Qualcomm Snapdragon 625 processzorral és 4 GB RAM-mal hozták forgalomba, ezzel szemben az Mi 6 egy Snapdragon 835 processzorral és 6 GB RAM-mal rendelkezik. A különbség azt okozza, hogy az Mi 6 sokkal erősebb teljesítményt kínál erősebb hardverének köszönhetően. A gyorsabb és magabiztosabb üzemelés mellett ez kihat a mobil további funkcióinak működésére is. Röviden: az Mi 6 nem véletlenül volt prémium termék, jobban muzsikál, mint az Mi A1.

Mindkét telefonnak két hátlapi kamerája van: egy szabványos és egy telefotó. A készülékek kamerái azonosak, 12 megapixeles felbontással rendelkeznek, így elméletben ugyanolyan jó minőségű képeket készítenek. Mindkét telefon Android alapú operációs rendszert használ, az Mi A1-hez több frissítés érkezett. A középkategóriás mobil tisztán Android élményt nyújt, míg az Mi 6 már rendelkezett a Xiaomi saját MIUI felületével.

Igazság szerint az Mi A1 elég jól eltalált készülék volt, ha visszarepülnénk az időben nem biztos, hogy megérte volna az árkülönbség a prémium darabért. Ugyanakkor a prémium készülékek általában jobb anyagokból készülnek, strapabíróbbak és az eleve fejlettebb hardverük miatt egy kicsivel kevésbé elavultak. Az idő múlása a készülékek közötti árkülönbséget is erodálja, így ma az Mi 6-ot emelnénk le a polcról.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!