BLOG

Hogyan működik a mobil szervizfutár?

Lassú, nem jól működik vagy egészen egyszerűen beázott, de nincs időnk elugrani egy szerelőhöz annak nyitva tartási idejében és ott eltölteni egy órát, amíg kiderül javítható-e és hogyan a készülék? Akkor nekünk találták ki a szervizfutár szolgáltatást, amit a jobb mobiltelefon szervizek vállalnak. Hogyan működik?

Az első lépés, hogy olyan szerelőt kell találni, akinél létezik a szervizfutár szolgáltatás. Ezután a hibás készüléket be kell csomagolni és tetszőleges futárszolgálattal a szervizbe küldeni. A csomagolásnál figyelnünk kell arra, hogy a telefon ne tudjon az út során megsérülni. A legjobb ha szilárd falu dobozba (pl. karton) tesszük és a dobozon belüli üres területet olyan anyaggal töltjük ki, ami nem sérti a készüléket, de megakadályozza elmozdulását a csomagban. Nem kell nagy csodára gondolni, az összegyűrt újságpapír tökéletes erre a célra. Mindenképpen mellékeljünk egy leírást a hibáról vagy ha tudjuk mi okozhatja a problémát és konkrét javítást szeretnénk (pl. : szoftver frissítése) akkor ez szerepeljen a csatolt dokumentumon. Ne felejtsük el megadni a visszaküldés címét és telefonszámunkat. Utóbbi azért is fontos, mert ha kérdés merül fel, itt tudnak keresni, illetve a javítás állásáról ide kapunk visszajelzést.

A szervizfutár az így beérkezett készülékeket megvizsgálja, javítja, ha szükséges alkatrészt rendel hozzá, majd a készüléket biztonságosan csomagolva visszaküldi, mi pedig kifizetjük a szerelés díját. Csomagküldéssel és szereléssel együtt várhatóan 2-4 nap alatt elkészül a mobil. A szervizfutár szolgáltatás fizetése általában banki átutalással vagy utánvéttel lehetséges.

Sok márka, így a hivatalos iPhone szerviz vagy a hazai Huawei szerviz is rendelkezik szervizfutár szolgáltatással, ugyanakkor a márkaképviselet Sony szerviz nem kínálja ezt. Bárhogy is, ha lejárt a garancia vagy egyszerűen tényleg nincs lehetőségünk személyesen eljuttatni a szerelőhöz a készüléket, akkor érdemes egy márkafüggetlen szerelőt keresnünk, és így nem kell a P30 Pro vagy az XZ Premium mobilunk apró-cseprő gondjaival sem feltétlenül az adott márka jóval drágább márkaképviselőit megkeresnünk.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!