BLOG

Használt LG Q6 vagy Samsung A7 a jobb választás?

Használt telefon után kutatva egy Samsung mobil szerviz és kereskedés kínálatában biztosan bele fogunk akadni legalább egy Galaxy A7-es készülékbe. Ha nem kifejezetten egy márkára koncentráló Samsung szerviz a vállalkozás, akkor alternatíváink is lehetnek. Korban hasonló, árban picit olcsóbb a kevésbé neves LG Q6, ami alternatívája lehet a fenti készüléknek. Összehasonlítottuk a kettőt, melyik lehet a jobb választás.

Mind a két telefon negyedik generációs (G4), a Samsung nagyobb és nehezebb, ugyanakkor az LG Q6 kijelzője nagyjából ugyanolyan minőségű. Az árkülönbség egyik jelentős oka a kamera: amíg a Galaxy A7-es három 24 Mpixel-es kamerával szerelt, addig az LG Q6 egy 13 Mpixel-sel. A Samsung háttértára pont kétszerese az LG-nek, de mindkét telefon memóriája bővíthető. Nem igaz, hogy mindenben jobb lenne a Galaxy, például LG Q6 képes Wi-Fi HotSpot-ot létrehozni és rendelkezik TV/USB kapcsolattal, miközben vetélytársa nem. Ugyanakkor az LG Q6 nem rendelkezik ujjlenyomat olvasóval.

Használt telefon szervizelését tekintve hátrány mindkét darabnál, hogy akkumulátoruk (ami amúgy nagyjából hasonló) nem vehető ki a készülékből. Egy megbízható, precíz, márkafüggetlen szervizben ettől függetlenül minden fontos javítást, frissítést el tudnak végezni mindkét készüléken, így az akkumulátor is újra cserélhető. Ha már itt tartunk: az LG alkatrészek ára valamivel alacsonyabb. A komolyabb javítások előtt érdemes biztonságban tudni telefonon tárolt információinkat is. A márkafüggetlen szervizek igény esetén segítenek az adatmentés végrehajtásában is, ha ilyet előtte mi magunk soha nem végeztünk.

Mindet összevetve a két telefon hasonló képességű, a több fejlesztést és kiadást is megélt Samsung csak annyival tud többet, mint amennyivel drágább is: kicsivel. Mindkét telefonnal jobban járunk, mint egy hasonló áron kínált darabbal egy iPhone szerviz kínálatából. Az akkumulátor esetleges cseréjével, frissítésekkel még évekig megbízható mobilunk lehet. Megnyugodhatunk, hogy ha szükséges, kisebb javításokat mindkét készüléken gyorsan és kedvező áron tudnak elvégezni a szervizek.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!