BLOG

Poco F2 vagy egy régebbi prémium kategóriás mobil a jobb választás? 3-3 érv mindkét oldalhoz

Örök kérdés, hogy egy jelenleg kifejezetten jó ár-érték aránnyal rendelkező középkategóriás mobilt válasszunk, ilyen ma a Poco F2 is például vagy keressünk egy megkímélt állapotú prémium kategóriás terméket, mondjuk egy LG V20-at. Kétségtelen, hogy az újdonság és a magasabb minőség is vonzó, pláne, hogy még egészen régi típusokban is lehetnek kifejezetten kívánatos tulajdonságok. Egy használt készülékeket is tartó Sony szerviz és kereskedés pultjánál állva nehéz mérlegelés lehet még ma is egy Xperia XZ2, de akár egy Z5 Compact is. Rugaszkodjunk el a konkrét daraboktól és egy képzeletbeli Xiaomi vagy LG szerviz választékától és nézzünk három-három érvet amellett, hogy új, középkategóriás készüléket válasszunk és amellett, hogy régebbi, prémium mobilt.

Érvek az új, középkategóriás mellett:

Szoftver és garancia. Az újabb okostelefonok az operációs rendszerek és gyártói felhasználói felületek újabb verzióval rendelkeznek, azokhoz tovább érhetőek el gyári frissítések. Nem elhanyagolható, hogy az új készülékekre garancia vonatkozik.

Új funkciók. A technológia gyors fejlődése miatt nagyon hamar terjednek el megoldások a mobiltelefonok világában is. Ami az egyik évben újdonság, az akár egy év alatt megjelenhet a középkategóriás mobiloknál, miközben egy pár évvel korábban gyártott bármilyen prémium mobilból még hiányozhat, egészen egyszerűen azért, mert a megoldás nem létezett annak gyártásakor. Ma már létezik 5G középkategóriás mobilban is, de egy 5 éves készülékben biztosan nincs.

Jobb kamera. Kicsit az előző gondolathoz is kötődik. A kamerák fejlődése kimagaslóan gyors és a feléjük támasztott elvárások is egyre jelentősebbek. Az újabb mobilokban szinte mindig jobb a fényképező, mint a korábbiakban.

Érvek a használt, prémium kategóriás mellett

Jobb minőségű kialakítás. A prémium kategóriás mobilok kialakítása, anyaghasználata mindig jobb, mint a középkategóriások esetében. Ez tipikusan az a tulajdonság, aminél spórolnak a gyártók a középső kategóriákban, így akár egy 10 éves prémium mobilt is jobban eshet megfogni és kezelni, mint egy vadiúj alacsonyabb kategóriásat.

Magasabb szintű teljesítmény. Erősebbek és jobban teljesítenek, még ha technológiailag le is maradnak az újabbaktól. Egy régebbi prémium mobil sokkal stabilabban működik.

Olcsóbb. Ahogyan a gyors fejlődés az új mobil mellett szól, úgy a gyors értékvesztés a régebbiek mellett. A piacot olyan mértékben hajtja az újdonság varázsa, hogy egy olyan régi készülék, ami alig marad le technológiailag a legújabbtól, arányaiban már jóval kevesebbe kerül.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!