BLOG

Ügyes telefon a P10 Plus, de mi történik ha garancia után tönkremegy?

A Huawei P10 Plus mobiltelefont 2017-ben mutatták be, mint a márka egyik prémium kategóriás készülékét. Ennek megfelelően felszereltségére aligha lehet komolyabb panasz: 5, 5 collos képernyő 1440 x 2560 pixel felbontással, 20 megapixeles hátlapi kamera Leica lencsével, egy kisebb előlapi kamerával, erős processzorral és bővíthető memóriával. A készülék több újdonságnak számító tulajdonsággal is bírt, de az első darabok már 5. születésnapjukat ünnepelhetik használóiknál, így lassan előkerül a garancián túli szervizelés kérdésköre.

Szerencsére a P10 Plus egy alapvetően megbízható telefon, így a hibák sokkal inkább a használat velejárói, mint sem valós alkatrészproblémák. Több év alatt van esély a képernyő sérülésére, akár elszíneződésére vagy az intenzív használat miatt az akkumulátor teljesítménye csökkenhet. Szennyeződés kerülhet a töltőcsatlakozóba, vagy valamelyik gomb érzékenysége megváltozhat. Ezek egytől egyik könnyedén orvosolhatóak az alkatrészek cseréjével, ami gyors és nem is túl drága dolog egy márkafüggetlen szervizben. (Igen-igen márkafüggetlen helyre érdemes menni, hogy ne kapjunk olyan extrém árakat, mint mondjuk egy hivatalos Huawei, Samsung vagy iPhone szerviz meglátogatásakor. )

Előfordulnak szoftver gondok is (SIM kártya fel nem ismerése, Bluetooth problémák stb. ), amik a készülék újraindításával vagy akár szoftverfrissítéssel kezelhetőek. A memória gondjaira utal, ha a készülék automatikusan újraindul. Javítható és aránylag gyakori alaplapi hiba jele, ha a készülék nem kapcsol be, nem indul el rajta az operációs rendszer, lefagy vagy újraindul. Ha lehetséges, a javítás előtt érdemes adatainkat kimenteni a készülékről. Nagyobb probléma, mert nem mindig van rá megoldás, a kamerák fókuszhibája.

Ha bármilyen probléma adódna garancián túli P10 Plus telefonnal érdemes tapasztalt, megbízható és egyben őszinte szerelőhöz fordulni. A problémák egy része pikk-pakk és olcsón javítható, de akad néhány, amivel vagy együtt kell élni, vagy új készüléket szükséges vásárolni.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!