BLOG

Megsérült Hauwei P8 Lite hátlap gyors cseréje

A hátlap leszerelésére számtalan okból szükség lehet és a P8 Lite esetében ez egy aránylag egyszerű művelet. Szükség van ugyan egy speciális csavarhúzóra, de ezen felül ha kellő óvatossággal járunk el, akár magunk is leszedhetjük azt. Szükséges lehet a hátlapot levenni, ha az akkumulátort szeretnénk kicserélni, gond van a háttértárral esetleg a kamerával. Népszerűbb készülékeknél – ilyen a P8 Lite is – az is elég indok lehet, ha szeretnénk változtatni a telefon megjelenésén.

Mielőtt azonban belevágnánk gyorsan szögezzük le: a készülék otthoni kinyitása, alkatrészeinek kiszedése vagy kicserélése a gyári garancia elveszítésével jár. Ugyanakkor ha ez már lejárt, akkor akár mi, akár egy márkafüggetlen szerviz kinyithatja a készüléket. Ha magunk kevésbé értünk hozzá, akkor bízzuk inkább profira.

A sok le- és felszerelés során a hátlap könnyen megsérülhet. Akár esztétikai okból (más szín jobban tetszene, kopás, karcolások), akár sérülésből adódik a hátlap cseréjének szükségessége, az néhány pillanat alatt megoldható. Célszerű ilyenkor egy minél szélesebb termékválasztékkal rendelkező, régóta ellenőrizhetően működő vállalkozást keresni. Samsung, Huawei, Nokia, iPhone szerviz bőven akad, ha nem kifejezetten egy márkára specializálódtak, pillanatok alatt cserélik a hátlapot. A munkadíj néhány ezer forint lehet és egy gyári minőségű P8 Lite hátlap sem kerülhet többe, mint 10 ezer forint.

A gyári hátlapok fekete, fehér, arany és rózsaarany kivitelben érhetőek el általában, míg az utángyártottak között más színek is felbukkanhatnak. A hátlap cseréjénél ugyanakkor egyszerűbben személyes ízlésünkre alakíthatjuk mobilunkat, ha tokba helyezzük azt.

Ha lecseréltük a hátlapot, akkor még a szerelő jelenlétében érdemes kipróbálnunk, hogy minden funkció megfelelően működik-e. Nézzük meg, hogy bekapcsolható-e a készülék, elérhető-e minden funkció és készítsünk egy fényképet lehetőleg vakuval. Próbáljuk meg tölteni is a mobilunkat picit. Ha minden oké – várhatóan az – akkor mehetünk is utunkra megújult P8 Lite készülékünkkel.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!