BLOG

Nokia 3.1 Plus vagy Nokia 3.2 – összehasonlítás néhány év távlatából

A Nokia megbízható és jól felépített készülékeivel alapozta meg hírnevét a mobiltelefonok piacán. Lemaradása akkor keletkezett, amikor nem tudott lépést tartani a feltörekvő márkákkal és az okostelefonok fejlesztésével. Később hátrányát ledolgozta és remek készülékeket gyártott, amik illeszkedtek a Nokia korábbi jó hírnevéhez is. 2018-ban és 2019-ben jelent meg két hasonló készülék, amiket használtan máig bármelyik Nokia szerviz kínálatában megtalálhatunk.

A Nokia 3. 1 Plus valamivel régebbi, de felturbózott verziójú mobil, míg a Nokia 3. 2 egy évvel újabb készülék. A Nokia 3. 1 Plus kijelzője picivel kisebb 6 collos, míg társáé 6, 26 collos. Mindkét mobil IPS LCD, HD+ felbontású kijelzővel szerelt. Belső tárhelyük azonos méretű és microSD kártyával bővíthető. Fényképezőgépe is ugyanazt tudja mindkét Nokiának, hátlapi kamerájuk 13 megapixeles. Mind a két telefon ugyanazt a vásárlói réteget célozta meg, akik alsó-középkategóriás, megbízható és költséghatékony telefont szeretnének.

Nézzük a lényegi különbségeket. A Nokia 3. 2 komolyabb processzort és nagyobb akkumulátort kapott, ami a napi használat során hasznos. Ez hosszabb üzemidőt és jobb multimédiás élményt eredményez. Az újabb kiadás mindig előnyös a frissítések szempontjából, ez jelen helyzetben is a 3. 2 előnye. A Nokia 3. 2 rendelkezik dedikált Google Asszisztens gombbal és képes az arcképfelismerésre, ami a mobilos fizetésnél ma már elengedhetetlennek számít.

Szólnak érvez azonban a Nokia 3. 1 Plus mellett is. Ez a verzió ujjlenyomat olvasóval szerelt, ami szintén sok funkció használata közben lehet hasznos. A hátlapi főkamera mellett rendelkezik egy kisebb, 5 megapixeles mélységérzékelős kamerával is. Minimálisan kevesebb funkcióval rendelkezik, de cserébe ára kedvezőbb. Ha valakinek az arcfelismerés vagy az ujjlenyomat-olvasás nem fontos, alig fogja észrevenni a különbséget a modellek között.

Használt mobilnál mindig szempont a megbízhatóság és a javíthatóság. Ebből a szempontból a Nokia mindig jó választás az alacsonyabb áru készülékek között is.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!