BLOG

Xiaomi Mi 4S vagy valamelyik OnePlus modell?

Régebbi modellek vásárlásakor vagy ha az a kérdés, hogy melyik korábbi készüléket tartsuk flottánkban, akkor a mobiltelefonok tulajdonságai mellett az is kérdés, hogy melyik márka karbantartása oldható meg egyszerűbben. Xiaomi és OnePlus szerviz is akad bőven. A hivatalos One Plus szervíz használata azonban macerás lehet, hiszen minden esetben online kérelmet kell kitölteni, majd annak jóváhagyása után jöhet a szállítás rendelése és a telefon napokig nem áll rendelkezésre. Ráadásul a gyári mobiltelefon szerviz minden adatot automatikusan töröl a javítás megkezdése előtt, ha szükség van erre, ha nincs.

Régebbi telefonoknál ezért mindenképpen ajánlott, hogy márkafüggetlen mobil szerviz legyen legfőbb partnerünk a karbantartásokban. Rugalmasabbak, gyorsabbak és a különböző márkák készülékei egy helyen javíthatóak. Az Mi 4S mobilt ugyanoda adhatjuk be, mint a OnePlus 3 telefont, nem kell külön foglalkozni mindegyikkel, nem megy el több óra értékes munkaidő mindezzel. Így ha a Xiaomi vagy OnePlus kérdés felmerül, ott a szervizeket tekintve a valós kérdés az, hogy el tudunk-e szakadni a hivatalos és nehézkes gyári hálózattól.

A címben szereplő kérdést sem kerülnénk meg, mert jellemzően más erősségei és gyengeségei vannak a gyártóknak. Egyes telefonok pedig kifejezetten egyedi jellemzőkkel bírhatnak a kínai gyártóknál. A már említett Mi 4S-nek nincsen egy az egyben megfelelő OnePlus alternatívája.

A Xiaomi előnyei között a jó ár-érték arányt és az esztétikus, karcsú megjelenést szokták említeni. A Xiaomi általában jó kamerateljesítményt kínál. A szoftverfrissítések ugyanakkor nem tartoznak a Xiaomi erősségei közé, miként a MIUI felhasználói felület sem mindenki kedvence.

A OnePlus telefonok nagy teljesítményükről és csúcskategóriás hardverhasználatukról ismertek, amikhez gyors szoftverfrissítések tartoznak. A OnePlus telefonok jellemzően drágábbak és ehhez képest néha meglepően gyenge fényképezőgépekkel rendelkeznek – igaz ezt az újabb darabok esetében már próbálta korrigálni a gyártó.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!