BLOG

A 2010-es évek vége, OnePlus 7, Nokia 6.1 és Galaxy A6+

Lassan 5 éves visszatekintéssel élhetünk a 2010-es években piacra dobott és hazánkban is népszerű készülékekre. Megnéztük mit tudtak 2018-19 környékén a nagyobb márkák és az egyik feltörekvő kínai kihívó. Nem meglepő, a kínai készülék adatai kedvezőbbek, de elfedik az akkor még biztosan meglévő megbízhatósági hiátusokat riválisaihoz képest.

Az összehasonlítás azért is jogos lehet, mert bizonyos korlátok között, de egy 4-5 éves telefon nagyon kedvező áron még ki tudja elégíteni napjaink elvárásait is. Akinek a használt telefon csere megfelelő választás, szeretnénk némi támpontot adni, melyik készüléknek mi volt a gyengéje és erőssége.

Talán a legjobb adottságú, de legkevésbé híres márkájú a OnePlus 7 mobiltelefon volt. 2019-ben dobta piacra a kínai gyártó 6, 41 collos, 1080 x 2340 pixel felbontású AMOLED kijelzővel. A telefon lelke egy Qualcomm Snapdragon 855 processzor volt. Egy 48 megapixeles hátlapi és egy 16 megapixeles előlapi kamerával rendelkezett. Akkumulátora már támogatta a gyorstöltést. Két fajta kivitelben volt megvásárolható, 6 és 8 GB RAM mellett 128 GB vagy 256 GB tárhellyel rendelkezett. A dizájn elegáns volt, a fém kerethez, üveg hátlap tartozott.

A használt Nokia szerviz és kereskedések máig népszerű darabja a Nokia 6. 1-es. Némi ráncfelvarrást követően 2018-ban került a piacra. IPS LCD kijelzője 1080 x 1920 pixel felbontást tudott, mérete 5, 5 coll volt. 3 GB vagy 4 GB RAM és 32 GB vagy 64 GB tárhely tartozott hozzá, ami ma már szűkös lehet. A 16 megapixeles hátlapi kamerát egy 8 megapixeles előlapi kamera egészítette ki. Megjelenése egyszerűbb volt, de ára is kedvezőbb.

A Galaxy A6+ készülékekből még többet is találhatunk a használt készülékekkel is foglalkozó kereskedésekben. Ilyen Samsung szerviz Budapest összes kerületében megtalálható a nagyobb plázák és csomópontok környékén. A Galaxy A6+ az előző két készülék közé helyezhető tudásban, megjelenése kifejezetten fiatalos volt. 6 collos AMOLED kijelzővel rendelkezett, felbontása is a OnePlus 7-hez volt hasonlatos, kamerája és tárhelye azonban kevesebbet tudott, kisebb volt, a Nokia képességeit hozta.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!