BLOG

Samsung A10 vagy Nokia 2.3 – melyik a jobb mobiltelefon?

A Nokia 2. 3 és a Samsung Galaxy A10 közvetlen vetélytársak, jó ár-érték arányú, középkategóriás mobiltelefonok. A választás közöttük azért is realitás, mert áruk is hasonlóan alakul. Nem fogunk minden szempontot felsorolni a választáshoz, elsősorban a különbségekre koncentrálunk.

A Nokia klasszikusabb, letisztultabb megjelenéssel bír, míg a Samsung valamivel modernebb. Szoftveres szempontból a Nokia Androidot használ, míg a Samsung saját operációs rendszerét. A Samsung saját One UI felhasználói felülete rengeteg extra funkciót és testre szabási lehetőséget kínál. A Nokia 2. 3 mellett szól, hogy rendelkezik ujjlenyomat-érzékelővel és hosszabb akkumulátor-élettartammal számolhatunk. A többfeladatos felhasználásnál mindkét készüléknél korlátot szabhat a 2 GB RAM. A belső tárhely tekintetében ismét a Nokia lenne a győztes, ráadásul nagyobb mértékben bővíthető is ez memóriakártyával, mint a Galaxy esetében.

Az A10 egy Super AMOLED kijelzővel rendelkezik, ami nem csak nagyobb, de élénkebb színeket és jobb kontrasztot kínál. Szintén a Samsung mellett szól gyorsabb processzora, ami a zökkenőmentesebbé teszi a mindennapi működésben. Ugyanakkor akkumulátora nem túl erős, élettartama gyengébb, mint a vetélytárs telefoné.

Összességében a hagyományos telefonos funkciók terén a Nokia többet tud, míg a Samsung mellett a jobb kijelző és a gyorsabb működés szól. Fontos szempont lehetne még a fényképezőgép, de ebben nincs érdemi különbség a két mobiltelefon között. Mindkét mobiltelefon 13 megapixeles főkamerával és 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik.

Mindkét telefon megbízható, a hibák az általános használatból, elöregedésből adódnak a legtöbbször. Akár gyári Samsung vagy Nokia szerviz is lehet partnerünk az idővel szükségessé váló apróbb javításokban, de a garancia lejártát követően biztosan jobban járunk egy márkafüggetlen mobiltelefon szerviz választásával. A nem gyári mobil szerviz ugyanazzal a szaktudással rendelkezik, de gyorsabb, olcsóbb és sokkal rugalmasabb szolgáltatást nyújt.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!