BLOG

2010-es évek végének mobiljai: LG K51s, Nokia 6.1, Lenovo Vibe B

A 2010-es évek második felének mobiljai közül választottunk ki három eltérő modellt, ami alapján összevethetjük a szűk 10 évvel ezelőtti technológiát a maival. Használt mobilokat is árusító Lenovo szerviz biztosan tart még a Vibe B mobilból, ami a legidősebb a bemutatott készülékek közül, már 2016-ban megjelent a piacon. A Nokia 6. 1 2018 környékén került a boltokba, míg az LG K51s már 2020-ban vált kaphatóvá a legtöbb országban.

A Lenovo Vibe B egy alacsonyabb árkategóriájú alapmodell volt mindenféle extra nélkül. A 4, 5 collos kijelzővel, egyszerű kamerával és hardverrel rendelkezett. Elsősorban azok választották, akik a hagyományos telefon funkciókat keresték és kevésbé a ma már alapnak számító okos funkciókat. Megbízható, egyszerű, belépő szintű és olcsó telefon volt. Tökéletes választás lehetett első okostelefonnak is olyanoknak, akik sokáig ragaszkodtak régi típusú mobiljukhoz.

A Nokia 6. 1 ezzel ellentétben már egy kiváló középkategóriás készülék volt, ami sokkal többet tudott. Középkategóriás társai közül kiemelkedett tartós fémházával, ami miatt máig keresett a használt Nokia szerviz és kereskedés ajánlatai között. A 5, 5 collos Full HD kijelzőt, Android operációs rendszert és Zeiss optikával ellátott jó minőségű kamerát kínált. Funkcióit tekintve nem volt kiemelkedő, ára sem volt a legkedvezőbb, de teljesen beleillet a Nokia évtizedek alatt kialakított imázsába: megbízható, masszív és amit tudott, azt tökéletesen tudta.

Méretre jóval nagyobb, de szintén középkategóriás mobil az LG K51s. Kijelzője 6, 55 collos és már négy hátlapi kamerával rendelkezett. Társai közül akkumulátorának erősségével tűnt ki. A mobil relatív olcsó volt, miközben a sokak számára legfontosabb funkciókat magas minőségben nyújtotta. Szép volt a kijelzője és árához képest remek a kamerája, más funkciói nem voltak kiemelkedőek, de tisztességesen működtek. Hasonló mobilokra ma is nagy igény van, nem véletlenül volt már néhány évvel ezelőtt is népszerű az LG modellje, ami jó akkumulátora miatt használtan is keresett.

Korábbi bejegyzések:

mobee telefonszerviz

Szolgáltatások

Iratkozz fel hírlevelünkre

© 2024 Mobee. All Rights Reserved.

Árajánlat kérése

Ne aggódj, gyakorlatilag mindent megjavítunk amihez be tudunk szerezni alkatrészt ♻️

Tegyél minket próbára!